Botoxbehandling

Fillers/
Muskelavslappande

 

Om Fillers/Muskelavslappnande

Fillers (hyaluronsyra) används ofta för att jämna ut rynkor och för att förstärka huden i ansiktet, men kan också användas för att exempelvis motverka håligheter och mörka ringar under ögonen. Om du är intresserad av en behandling med fillers i Stockholm är du varmt välkommen till oss 

Vad är fillers (hyaluronsyra)?

Hyaluronsyra är ett ämne som finns naturligt i huden och hjälper hudens fuktbalans och ger den lyster. Fillers (hyaluronsyra) injiceras i huden för att bland annat behandla rynkor, förbättra ansiktskonturen samt få en volymökning på exempelvis läppar och kindben.

Hyaluronsyra finns naturligt i kroppen och medverkar till att ge huden fukt och volym. Mängden hyaluronsyra minskar dock kraftigt med stigande ålder, vilket medför rynkor och minskad volym.

Vad är Botolinumtoxin

 Botolinumtoxin är  ett muskelavslappnande läkemedel som används både i medicinskt syfte vid exempelvis migrän och tandgnissling, och vid estetisk indikation, såsom oönskade rynkor.

Vad gör Botolinumtoxin

Läkemedlet är muskelavslappnande och verkar genom att det blockerar nervimpulser till muskulatur. Effekten, på estetisk indikation i ansiktet, ses som en minskad muskelaktivitet, vilket syns i form av slätare hud samt färre rynkor.